Nejen vánoční překvapení, které potěší každého milovníka fermentovaných kvalitních salámů.
Těsto: 60 ml teplé vody, 4 lžíce másla, 80 ml mléka, 2 vajíčka, 1 balení sušeného droždí, 400 g hladké mouky, 1 lžíce cukru, ½ lžičky soli
Náplň: Kečup, 75 g Čabajkového metrového salámu Schneider Selection, 150 g strouhaného eidamu
Mouku smícháme s cukrem, droždím, solí a směsí rozpuštěného másla s mlékem. Postupně přidáme vajíčka a vypracujeme těsto. Necháme kynout 60 až 90 minut. Nakynuté těsto si rozválíme na obdélník. Natřeme kečupem, rozložíme salám a posypeme sýrem.
Těsto přeřežeme podélně na pásy s výškou cca 10 cm.Poklademe je na sebe do výšky a následně rozřežeme na čtverečky. Ty pak pečeme na 180 stupňů cca 40 minut dozlatova.