Abyste naplno využili veškerý potenciál zázračné houby kombuchy, měli byste ji popíjet ideálně každý den.
Není to nic složitého, vždyť kulturu potřebnou pro její výrobu seženete v prodejnách se zdravou výživou nebo na internetu.
SPOLEHLIVĚ ČISTÍ ORGANISMUS
Nejdůležitějším důvodem, proč pít kombuchu, je její schopnost detoxikace těla pomocí kyseliny glukuronové a množství prospěšných enzymů.Tyto látky pomáhají játrům a ledvinám rozpouštět a následně vyplavovat mnohé toxiny, včetně těžkých kovů, ven z těla.
POMÁHÁ PŘI NEVOLNOSTECH
Vědci už dávno prokázali, že kyselina glukuronová pomáhá onkologickým pacientům v boji proti nádorovému onemocnění a mnozí jsou přesvědčeni, že přispěla k jejich vyléčení.
Kromě toho pomáhá čajová houba i s trávením. Je skvělým prostředkem i v případech žaludečních nevolností.
PŮSOBÍ PROTI INFEKCÍM
Jedna z prospěšných látek, které při kvašení vznikají, je i kyselina octová, jež umí redukovat mnoho škodlivých bakterií v našem těle.Čajová houba má také silné antibakteriální účinky, a tak působí účinně proti nevítaným infekcím a kvasinkám..
Domácí příprava je velmi snadná.
• Pro výrobu nápoje budete potřebovat 1 kus mateční houby, 300 ml nápoje z předešlé várky, 290 g bílého cukru, 3 lžíce černého čaje, hrnec na vaření, lahev s obsahem 4 l, trychtýř a cedník s jemným sítkem, vařečku, látkový ubrousek a gumičku.
• V hrnci svaříte 4 l vody, přidáte čaj, cukr a vařečkou mícháte do jeho rozpuštění. Potom nalijete čaj přes nálevku s cedníkem do láhve. Necháte několik hodin odstát a pak do něj nalijete nápoj z předešlé várky.
Pak vložíte houbu hladkou stranou nahoru. Na hrdlo láhve dáte ubrousek a gumičkou stáhnete. Pak láhev s houbou umístíte na klidné místo, kde nesvítí slunce.