Raw chléb, který je ze syrových ingrediencí, se teprve v našich končinách učíme jíst, avšak Terezin recept je opravdu osvědčený.
Ingredience: 300 g lněného semínka, 300 g loupaných slunečnicových semínek, 200 g pohanky, 2 až 3 mrkve, 3 stroužky česneku, 1 lžička sezamového semínka, trošku mořské soli, ½ lžičky římského kmínu, ½ lžičky kurkumy, další koření podle chuti
Postup: Příprava chleba začíná tím, že všechna zrna namočíme na 12 až 14 hodin, ideálně přes noc, do vody.Vodu slijeme a zrna rozmixujeme s trochou mořské soli, mrkvemi, česnekem a dalším kořením dle vlastní chuti.
Hmotu nanášíme na jednotlivá plata sušičky na ovoce a tvarujeme do malých „chlebíčků“. Plátky chleba sušíme 20 až 24 hodin podle vlhkosti, teplota proudícího vzduchu nesmí překročit 42 °C.