Také luštěniny se kromě jiného pyšní vysokým obsahem železa, zejména čočka a sója.
Potřebujete:
200 g zelené čočky, 2 snítky tymiánu, 3 bobkové listy, 10 cherry rajčátek, 1 malou salátovou okurku, 1 menší červenou cibuli, 2 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce vinného octa, hrst čerstvé petrželky a koriandru, sůl
Postup:
Propláchněte čočku, dejte ji do hrnce, zalijte cca 1,5 l vody a společně s bobkovým listem a tymiánem vařte pod pokličkou asi 15 minut doměkka. Pak ji ji sceďte a propláchněte studenou vodou.
Cherry rajčata nakrájejte na čtvrtky, okurku a cibulku na kousky nebo na kolečka, bylinky nasekejte najemno. Hotovou čočku ochuťte javorovým sirupem, vinným octem a solí podle chuti.
Vmíchejte do čočky cherry rajčata, okurku, cibulku a bylinky. Můžete dozdobit zelenou petrželkou a podávejte s pečivem. .