Tak tuto skvělou, léty vylepšovanou dobrotu vám rozhodně doporučujeme.
Náplň: 25 g másla, 6 velkých jablek, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice, šťáva z půlky citronu Krusta, 120 g ovesných vloček, 120 g špaldové mouky, 100 g másla, 100 g třtinového cukru
Postup: Troubu vyhřejte na 200 °C. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na větší půlměsíčky a smíchejte s cukrem, skořicí, máslem a citronem. Rozprostřete do středně velké zapékací mísy nebo malého pekáče.
Vločky promíchejte s moukou a cukrem, poté přidejte na kostičky nakrájené chladné máslo.
Prsty zpracujte drobenku. Připravenou směs rovnoměrně rozprostřete po ovoci a pekáč dejte do trouby. Crumble pečte asi 40 minut, na povrchu by měl mít hezky křupavou krustu a uvnitř by měl bublat. Upečený crumble rozdělte na porce. Přidejte kopeček smetany.