Krůtí maso s ovocem, jak jej doporučuje Saskia Burešová, je skutečně exotickou variací, které se nemusíte bát, ani když k obdobným receptům nemáte důvěru.
Ingredience:
600 g krůtích prsou, pokrájených na nudličky, 3 lžíce oleje, 2 lžíce na kostičky nakrájené cibule, 1 nasekaný stroužek česneku, 1 mango, 2 plátky ananasu, 1 lžíce kari koření, půl lžičky kurkumy, půl lžičky nastrouhaného zázvorového kořene, 800 ml drůbežího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce sekané petrželky, sůl, čerstvě mletý pepř
Postup: Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme ho, opepříme a opečeme je na rozehřátém oleji, pak je vyjmeme. Na stejné pánvi podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na kostičky nakrájené mango a trochu obděláme.
Přidáme veškeré koření, trošku opět obděláme, pak přilijeme vývar, smetanu a vaříme do zhoustnutí. Vrátíme do omáčky maso a na nudličky nakrájený ananas. Vše opět prohřejeme a podáváme třeba s dušenou rýží z trouby. Jak na ni?
250 g rýže vypereme ve studené vodě, ihned spaříme vroucí vodou a dáme okapat.
Jednu cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přisypeme rýži, osolíme a 2 minuty na plotně opékáme.
Poté zalijeme rýži půl litrem vroucí vody a přiklopíme poklicí. Dusíme doměkka v troubě přibližně 20 minut při teplotě 200 °C. Rýží nemusíme míchat, takže máme dost času na to, připravit hlavní chod. Podávejte posypané bylinkami a třeba i s malým salátkem z čínského zelí.