Suroviny na 4 porce:
4 křepelky
divoké koření (pepř, bobkový list, nové koření, jalovec)
300 ml červeného vína
sůl
bílý pepř
nádivka:
200 g drůbežích jater
100 g slaniny vcelku
150 g bílé veky navlhčené v mléku
50 g másla
2 hrsti čerstvých bylinek (tymián, majoránka, petrželka)
sůl
čerstvě mletý pepř
6 hrušek nebo jiné ovoce
100 g másla
100 g sušených brusinek
150 ml medu
80 ml medoviny
Postup:
Játra a slaninu nakrájíme na kousky a opečeme v pánvi na másle, ochutíme směsí bylinek, solí a pepřem. Necháme vystydnout a promícháme s vekou navlhčenou v mléce. Křepelky osolíme a naplníme nádivkou.
Vložíme do pekáče, přidáme divoké koření, podlijeme vínem a pečeme doměkka, při 160 °C asi 30 minut. Ovoce nakrájíme na dílky (drobné necháme v celku).
Opečeme na másle, zalijeme medem, a zakápneme medovinou, vmícháme brusinky, mírně osolíme a krátce prohřejeme.