Recept na dokonalou, šťavnatou, báječně ochucenou vepřovou pečeni.
Suroviny na 6 porcí – 1,5 kg vepřového masa – 7 plátků čedaru – 3 cibule – 50 g slaniny (plátky) – 3 lžíce hořčice – 3 lžíce kečupu – 2 lžíce sádla – vývar na podlévání – 2 lžičky koření na gyros – sůl
Postup
1. Maso nakrojte na plátky silné asi 1 cm, tak aby celá pečeně držela pohromadě. Maso osolte a okořeňte.
2. Do každého zářezu vetřete lžičku hořčice a kečupu, vložte kolečko cibule a plátek sýra. Povrch masa překryjte plátky slaniny a převažte nití.
3. V pekáči rozpusťte sádlo. Vložte do něj maso, podlijte vývarem, obložte kolečky cibule, přiklopte a pečte asi 40 minut. Odkryjte a pečte ještě asi 20 minut.