U maminky na Strahově si mohla Kateřina Macháčková pochutnávat na lecčem, ale napadlo by vás, že to jsou řízky z roštěné a panenky? My jsme je ještě trochu vylepšili a bylo to také báječné.
Ingredience: 4 roštěnky, 1 panenka, česnek na naložení masa, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, 2 až 3 vejce, mléko, strouhanka, na smažení stejným dílem: máslo, olej, sádlo
Postup: Plátky roštěné důkladně naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a ještě na závěr pokapeme olejem. Necháme přes noc v chladu proležet. Nakrájíme vepřovou panenku, obalíme ji v trojobalu a stejně tak roštěnky.
Do vajíček přidáváme mléko a špetku pepře. Připravené maso smažíme na směsi oleje, sádla a másla. Aby vás nebolel žlučník, je lepší vysušit přebytečný tuk v ubrousku. Podáváme se bramborem nebo salátem dle chuti.