Kuře s tajuplným názvem je sice kalorickou bombou, ale rozhodně mu nedokážete odolat. Výhodou je, že tento skvělý pokrm zvládne uvařit každý.
Ingredience: 4 kuřecí řízky, plátky anglické slaniny, šlehačka, 1 vejce,hladká mouka, máslo, strouhanka, niva, pepř, sůl
Postup: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na ně anglickou slaninu a nahrubo nastrouhanou nivu. Maso zarolujeme a převážeme nití, aby drželo. Potom ho ještě obalíme v klasickém trojobalu.
n Vymažeme dobře zapékací misku máslem, vložíme do ní řízky, zalijeme šlehačkou, přiklopíme je nebo zakryjeme alobalem a dáme do rozpálené trouby péct. Pečeme asi 20 minut, pak odklopíme a pečeme ještě dalších 20 minut, dokud kůrka nezčervená. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.