Luxusní bublanina bude jistě chutnat vám i vašim blízkým, takže neváhejte a co nejdříve ji vyzkoušejte, třeba z pozdních jahod, poslední sklizně borůvek či z kompotovaných višní.
Ingredience: 600 g vypeckovaného ovoce, 250 g moučkového cukru, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, 100 ml oleje, 1 vanilkový cukr
Postup: Ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, nejlépe ručním šlehačem. Pak postupně přiléváme olej. Prášek do pečiva smícháme s hladkou moukou a vanilkovým cukrem a pomalu vmícháme do těsta.
Těsto vylijeme na vymazaný pekáč a posypeme ho čerstvým ovocem, které se v těstu utopí. V předehřáté troubě pečeme při 180 °C asi půl hodiny. Vyklopenou bublaninu hojně pocukrujeme.