Vnučka Petry Černocké Olivie Coco má nejraději, když jí její babička, kromě krevet s rýží, připraví kuře na paprice.
Ingredience: 1 kuře, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 400 ml drůbežího vývaru, 5 kuliček nového koření, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml zakysané smetany, sůl
Postup: Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme a nasolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji rozpustit v kastrolu. Kuře na ní opečeme ze všech stran dozlatova, pak maso vyjmeme. Do kastrolu dáme nadrobno nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak ji zaprášíme mletou paprikou a krátce osmahneme.
Přidáme spařené a oloupané mandle, dochutíme a zalijeme šlehačkou. Vrátíme maso, přidáme nové koření a zalijeme asi polovinou vývaru. Pod pokličkou dusíme asi 40 minut, podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, vyjmeme ho a zbavíme kostí.
Máslo propracujeme s moukou na kuličku a vložíme ji do hrnce, rozšleháme tak, aby nebyly v omáčce žmolky, provaříme asi 10 minut a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Omáčku přivedeme k varu, dosolíme a máme hotovo. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.