Zapečené směsi celeru a brambor inspirované Francií jistě přijdete na chuť.
Suroviny na 4 porce – 1 kg brambor – 1 bulva celeru – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 100 g strouhaného čedaru – 600 ml šlehačky – 1 žloutek – čerstvý tymián – olej
Postup
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm široké plátky. Taktéž připravte celer. Cibuli nakrájejte na plátky, česnek prolisujte. Vše promíchejte. Přidejte 50 g čedaru a 300 ml šlehačky.
2. Do vymazaného pekáčku vložte připravenou směs. Přidejte pár snítek tymiánu a osolte. Zbytek šlehačky a sýra promíchejte se žloutkem a nalijte na směs.
3. Pečte při 200 ºC asi 50 minut.