Houbový koláč na francouzský způsob si zcela jistě zamilujete.
Suroviny
Na těsto – 140 g špaldové mouky – 100 g hladké mouky – 30 g strouhaného parmezánu – 140 g másla – 3 lžíce vody – špetka soli – pečicí papír
Na náplň – 1 lžíce másla – 400 g lesních hub – sůl – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 100 g slaniny – 1 vejce – čerstvý tymián
Postup
1. Smíchejte mouky, parmezán a sůl. Máslo nakrájejte, přidejte spolu s vodou k sypkým surovinám a zpracujte hladké, nelepivé těsto. Dejte ho na hodinu odležet do ledničky.
2. Na pánvi rozpusťte máslo a opečte pokrájenou cibuli se slaninou. Přidejte nasekaný česnek a nakrájené houby, osolte a restujte asi 5 minut.
3. Těsto vyválejte, do středu dejte náplň, posypte tymiánem a okraje přehněte a potřete vajíčkem. Přeneste na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 ºC asi 40 minut.