Oba milují chřestovou polévku, receptů na ni je na desítky a my jsme vybrali ten, o kterém si myslíme, že je ten nejlepší.
Ingredience: 1 svazek bílého chřestu, 3 mladé cibulky s natí, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 větší brambora, 2 vejce, 1,5 l kuřecího vývaru, 200 ml smetany, sůl, bílý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, nasekaná zelená petrželka
Postup: V hrnci na rozehřátém másle orestujeme mouku. Tu zalijeme vývarem a dobře rozšleháme, nesmí se nám vytvořit hrudky. Na mírném ohni necháme jen zlehka probublávat.
Oloupeme chřest a bramboru a s nadrobno nakrájenou cibulkou přidáme do vývaru a necháme 15 až 20 minut vařit.
Když jsou chřest a brambora uvařené, vše ponorným mixérem rozmixujeme. Za stálého míchání přidáme smetanu a na závěr rozšlehaná vejce.
Přidáme pepř a sůl podle vlastní chuti, špetku nebo dvě muškátového oříšku a dozdobíme nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou.