Drůbežářský závod Klatovy přišel v dubnu na trh s čerstvou novinkou – 100 % kuřecím mletým masem. Pokud ve své kuchyni preferujete drůbeží, můžete směle vyzkoušet lehčí variantu od drůbežářského závod Klatovy.
Skvěle s ním nahradíte právě běžně namleté hovězí či vepřové maso. Je lehce stravitelné, obsahuje řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Dopřejte svému tělu tak jen to nejlepší.
Mleté kuřecí maso od drůbežářského závodu Klatovy je první a jediný výrobek na českém trhu, který obsahuje 100 % kuřecího masa. Vysoká kvalita masa je výsledkem procesu.
Moderní způsob řezací technologie nenaruší svalové vlákno a díky tomu maso získává nadstandardní jakost. Díky rychlému zpracování a způsobu podchlazení pořídíte v obchodech maso vždy čerstvé.
Mleté kuřecí maso je vhodné spíše k jemnějším pokrmům, které nejsou náročné na přípravu, ale zároveň se řadí mezi gastronomické klasiky. Připravili jsme pro vás několik receptů,
jak tuto novinku můžete vyzkoušet v pohodlí vašeho domova. Chuťová vyváženost, šťavnatost a rychlá příprava kuřecího masa si podmaní určitě celou vaši rodinu.
Jemná sekaná s čerstvými bylinkami
Ingredience: 500 g mletého kuřecího masa, 1 větší nakrájená cibule, 2 vejce, 2 stroužky česneku, čerstvé bylinky, 4 sušená rajčata, pepř, sůl
K mletému kuřecímu masu přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte vejce, čerstvé bylinky (bazalku, majoránku, oregano a jarní cibulku) spolu se sušenými nakrájenými rajčaty. Osolte a opepřete, přidejte strouhanku a dle potřeby mléko.
Z masové směsi vytvořte podélnou hroudu a jemně ji podlijte kuřecím vývarem. Sekanou pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů.
Středovýchodní masové kuličky s Harrisa pastou
Ingredience: 500 g mletého kuřecího masa, toustový chléb, trocha mléka, 1 menší bílá cibule, pasta Harrisa, arabské koření, sůl
Do kuchyňského robotu vložte 4 plátky nalámaného toustového chleba s trochou mléka a jedním vejcem, společně to rozmixujte. Vytvořenou směs nechte 10 minut odležet. Mezitím si na pánvi orestujte 1 malou najemno nakrájenou cibuli.
Do směsi v mixéru přidejte 1-2 lžičky chilli pasty harrisy, arabské koření podle chuti a osolené kuřecí mleté maso. Vše pečlivě rozmixujte, až získáte stejnorodou hmotu.
Ručně ze směsi vytvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a pečte je na pečícím papíře v předehřáté troubě na 190 stupňů po dobu 10-15 minut „dozlatova“.
Domácí kuřecí mozaika
Ingredience: 500 g mletého kuřecího masa, 250 g uzeného masa, 2 uvařená vejce, 2 rohlíky nebo housky, 100 ml bílého vína nebo mléka, 2 vejce, 70 g strouhaného tvrdého sýra, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 paprika, 1 masité rajče, 1 větší mrkev,100 g čerstvých žampionů, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce bílého mletého pepře, strouhanka na zahuštění, tuk na vymazání
Rohlíky nakrájejte na plátky a přelijte vínem nebo mlékem. Poté je společně s masem najemno semelte.
Očištěnou cibuli, mrkev, rajče, papriku a uzené maso nakrájíme na kostičky, spolu s oloupanými žampiony pokrájené na plátky, přidejte s kořením k mletému kuřecímu masu. Nezapomeňte připojit ještě vejce, strouhaný sýr a prolisovaný česnek. Solte jen střídmě.
Maso a sýr pokrmu přidává dostatek slanosti. Vše dobře promíchejte a podle potřeby zahušťujte strouhankou. Celou směsí vyplňte vymaštěnou formu a uprostřed směsi udělejte místo na vařená vejce a pečte asi hodinu při 160 stupních v předehřáté troubě.
Hotový pokrm nechte vychladnout a podávejte s bramborami nebo zeleninovými saláty. Neméně chutná je i studená spolu s pečivem a zeleninou.
Víte, že drůbeží maso…
je skvělým zdrojem vitamínů, především vitamínu B6, který je nezbytný pro vstřebávání látek a celkový chod metabolismus. Hraje velkou roli při upotřebení bílkovin, sacharidů a tuků
a jejich proměnu na energii. Podporuje také tvorbu červených krvinek a posílení imunitního systému,
a jeho pravidelná konzumace dodává našemu tělu niacin, který má protirakovinné účinky,
obsahuje selen, který chrání tělo před stresem a působí tak jako přírodní antidepresivum,
má díky obsaženému fosforu příznivé účinky i na kvalitu našich zubů a kostí,
obohacuje naše tělo bílkovinami a aminokyselinami, díky kterým se skvěle regeneruje
a narůstá svalová tkáň,
je lehce stravitelné, a tak ho lékaři doporučují téměř při všech dietních režimech a všem věkovým skupinám,
a jeho častá konzumace blahodárné účinky na tělesnou hmotnost a funkci některých orgánů.