Potřebujete:
500 ml espressa (nebo rozpustné kávy), 500 – 750 ml kokosového mléka, 2 – 4 lžíce medu, 1 lžičku vanilkového extraktu, pár zrnek soli, šlehačku, mleté ořechy nebo hoblinky čokolády na ozdobu (nemusí být)
Postup:
Den předem si připravte kávu. Polovinu rozlijte do formiček na led a dejte do mrazáku. Zbylou, ještě horkou kávu smíchejte s kokosovým mlékem, medem, vanilkou a solí a dejte do ledničky.
Druhý den rozdělte ledové kávové kostky do sklenic, případně je doplňte běžnými kostkami ledu. Dolijte vychlazenou ledovou kávou.
Navrch můžete přidat ještě trochu mléka nebo kopeček šlehačky a ozdobit mletými ořechy či hoblinkami čokolády. Z tohoto množství získáte šest až osm šálků, takže jím pohostíte i větší společnost..