Suroviny: 1 husa sůl a kmín 4 lžíce husího sádla 300 g cibule 250 g jablek 100 g medu 4 jablíčka 2 cibule Postup: Husu očistíme, propláchneme, osolíme a okmínujeme zevnitř i zvenku. V hrnci rozehřejeme tuk a vsypeme do něj cibuli a nakrájená jablka.
Opékáme přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidáme med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs necháme trochu vychladnout a pak jí naplníme připravenouhusu.
Troubu rozehřejeme na 140 °C. Husu položíme do pekáče, okolo rozložíme jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodléváme a jen vložíme do trouby.
Pečeme 5 hodin do změknutí. Pokud chceme, nyní můžeme husu naporcovat. Teplotu v troubě zvýšíme na 200 až 220 °C a husu pečeme dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu..