Suroviny: 2 pláty listového těsta 8 hrušek šťáva z 1 citronu cukr krupice dle chuti špetka tlučeného hřebíčku 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku 50 g marcipánu 50 g loupaných mandlí vejce na potření Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Hrušky nakrájíme na na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědly, a smícháme je s cukrem, špetkou hřebíčku, pudinkovým práškem, marcipánem a s nasekanými mandlemi. Směs rozdělíme na pláty listového těsta.
Okraje potřeme vejcem, přehneme je přes náplň a spojíme. Uzavřeme konce, ohneme je dolů a záviny dáme na plech. Potřeme vejcem a na vrchu těsta uděláme špičkou nože 4 malé dírky. Pečeme asi 35–40 minut dozlatova.
Vyjmeme a nechte vychladnout. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem..