Postup:
1 kelímek ricotty (cca 125 g) 1 menší bulva řepy (syrová nebo hodinu pečená v alobalu při 200°C, úplně vychladlá) sušené drcené chilli papričky mořská sůl podle chuti 1 středně velká bageta hrst vlašských nebo pekanových ořechů 1 lžíce třtinového cukru kozí sýr s bílou plísní (malý váleček) lístky čerstvého tymiánu
Postup: Připravíme si přísady na závěrečné zdobení: rozehřejeme pánev, vhodíme do ní hrst ořechů, krátce je opražíme a poté posypeme třtinovým cukrem.
Na mírném ohni necháme zkaramelizovat. Přesypeme na plech vyložený pečicím papírem a necháme vychladnout. Potom nasekáme nahrubo. Ricottu prošleháme a smícháme se strouhanou řepou. Osolíme a okořeníme podle chuti.
Pomazánkou potíráme pečivo, ozdobíme plátky kozího sýra, tymiánem a karamelizovanými ořechy..