Suroviny: 1 špetka mořské soli 1 paprika, cibule 2 cukety 200 g cherry rajčat 3 stroužky česneku 500 g těstovin fusilli 5 lžiček tekutého medu sůl a pepř olivový olej Postup:
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu se lžící olivového oleje, vložíme těstoviny a za občasného míchání je uvaříme.
Mezitím omyjeme rajčata a cukety. Cibulku oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek nasekáme nadrobno, rajčata rozpůlíme, cukety nakrájíme na půlkolečka. Na velké pánvi necháme rozehřát olej a krátce na něm orestujeme cibulku a česnek.
Pak přidáme cuketu a ještě chvilku opékáme. Nakonec přisypeme půlky rajčátek, okořeníme provensálskými bylinkami, podle chuti osolíme a opepříme, přiklopíme a asi 5 minut dusíme. Hotové těstoviny slijeme a přidáme je do pánve k zeleninové směsi.
Podle potřeby podlijeme trochou vody. Promícháme a asi 1 minutu společně prohříváme. Ihned podáváme. Do zeleninové směsi můžeme přidat také žampiony nebo hlívu..