Suroviny: 1 kg kuřecích prsou olivový olej 3 lžíce citronové šťávy 1 lžíce vinného octu 3 stroužky česneku 2 lžičky sušeného oregana ½ lžičky sušené bazalky, tymiánu a koriandru sůl a pepř 2 velké papriky 3 malé cukety 1 velká cibule
Postup: V misce promícháme několik lžic olivového oleje, citronovou šťávu, ocet, česnek, oregano, bazalku, tymián, koriandr, sůl a pepř podle chuti.
Do vzniklé marinády naložíme kousky masa a necháme je marinovat 1 až 2 hodiny (ne déle, protože ocet by začal maso naleptávat a bylo by moučnaté). Používáme-li dřevěné špejle, namočíme je zatím asi na 30 minut do vody.
Zeleninu zakápneme 2 lžícemi olivového oleje, promícháme a lehce osolíme. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Na špízy napichujeme střídavě kousky papriky, cibule, cukety a 2 kousky masa.
Grilujeme asi 7 až 10 minut a špízy v polovině doby otočíme, aby se vše opeklo ze všech stran.
Hotové špízy posypeme petrželkou..