Suroviny: 4 středně velké brambory 4 středně velké batáty Na dip: 180 g zakysané smetany 30 g čerstvých bylinek dle chuti sůl a pepř
Postup: Brambory omyjeme a zabalíme do alobalu. Oblíbené bylinky nakrájíme nadrobno a smícháme se smetanou.
Směs bylinek a smetany lehce osolíme. Gril nastavíme na nepřímé grilovaní a necháme ho cca 5 minut rozpálit na 200°C. Brambory zabalené v alobalu položíme přímo na mřížku a pečeme v grilu 40–60 minut. Sladké brambory budou udělané rychleji.
Když jsou brambory hotové, rozbalíme alobal, brambory nařízneme hlubokým řezem křížem a opatrně rozevřeme. Naplníme směsí s bylinkami a podáváme k masu. Jinak brambory můžeme naplnit i jinou směsí, dle chuti.
.