Jsou jednoduché, ale naprosto božské. Naďa Konvalinková prozradila recept na tolik milované sladkokyselé zelňáky. Ochutnejte a také je budete připravovat častěji, než si myslíte.
Ingredience: 1 sklenice bílého sladkokyselého zelí, 1 vejce, nálev ze zelí, sůl, kmín, hrst polohrubé mouky
Postup: Zelí nejdříve trochu pokrájíme a v misce ho smícháme s kmínem, moukou a vejcem a vypracujeme těsto. Použijeme i část nálevu, ve kterém je zelí naloženo, jsou potom pikantnější.
Těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako těsto na domácí bramboráky, pak se vám bude dobře zpracovávat. Rozpálíme olej v pánvi a vkládáme do něj placičky velikosti malé dlaně.
Na vrchní straně je lehce posypeme kmínem a smažíme z každé strany zhruba 3 minuty. Hotové zelňáky klademe na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku. Nebude vás pak po nich bolet žlučník.