Panna cotta je velmi oblíbený restaurační dezert, který si můžete snadno připravit i doma.
Suroviny na 4 porce – 400 ml 40% smetany – 100 ml vody – 2 lžičky sušené želatiny – 40 g moučkového cukru – ½ vanilkového lusku – 250 g červeného rybízu – 60 g krupicového cukru – olej na formičky
Postup
1. V malém množství vody rozmíchejte želatinu a nechte 10 minut stát.
2. Přiveďte k varu smetanu s vodou, moučkovým cukrem a vanilkovým luskem. Povařte 5 minut. Přimíchejte želatinu a ještě 2 minuty povařte.
3. Skleničky vytřete olejem a vlijte do nich směs. Dejte na 6 hodin do lednice.
4. Rybíz (200 g) povařte s cukrem, asi 15 minut, poté přeceďte. Rybízem a šťávou ozdobte dezert.