Agáta Prachařová je nejen moderátorka, ale také modelka, nebo je to spíše obráceně, ale v každém případě si musí trvale hlídat svoji postavu. A tak zeleninový salát, i když je v něm zakysaná smetana, je vhodný, pokud je nízkotučná.
Ingredience: 1 salátová okurka, 2 větší mrkve nebo zkuste ředkvičky, 125 ml zakysané smetany, tučnost si zvolte sami, 1 kelímek sýru cottage, 1 lžíce nasekaného kopru, 2 až 3 stroužky česneku, pepř mletý, sůl
Postup: Okurku oloupeme, nastrouháme ji i s oškrábanou mrkví nahrubo, ale mrkev můžeme nahradit ředkvičkami nakrájenými na kolečka.Okurku škrabkou nakrájíme podélně. Klidně se nebojte experimentovat jako my. Česnek nastrouháme najemno.
Smícháme s ostatními ingrediencemi. Podle vlastní chuti osolíme, máme-li například čerstvou bazalku, můžeme ji také přidat. Salát dobře promícháme a dáme vychladit do lednice..