Suroviny na 4 porce:
1 lžíce másla či 2 lžíce oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
1 mrkev
1 petržel
140 g čočky
1 bobkový list
400 g loupaných rajčat
150g pekingského zelí
1 ciabatta nebo 2 housky
extra panenský olivový olej
vývar
pepř
sůl
Postup:
Tuk zahřejte v hrnci, přisypte najemno nasekanou cibuli a česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel a asi 5 minut opékejte doměkka.Přidejte předem namočenou čočku, bobkový list, rajčata z konzervy, pepř a 1,2 l vývaru z kostky.
Přiveďte k varu a zvolna vařte, aby čočka změkla. Vmíchejte pokrájené pekingské zelí, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s na kostky nakrájenými a opečenými houstičkami a kapkou olivového oleje.