Suroviny: 6 snítek čerstvého tymiánu citronová šťáva 2 stroužky česneku 140 g másla 1 chilli paprička 2 hovězí steaky
Postup: Rozpálíme pánev na sucho a troubu na 150°C. Steaky potřeme olivovým olejem.
Olej si nalijeme do dlaně a vmasírujeme do masa. Vhodíme je na pánev a necháme ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila kůrčička. Poté je vyjmeme a necháme odpočinout. Steak vložíme do pekáče a dáme do trouby na 12 minut.
Poté pekáč vyjmeme a necháme odpočinout přikrytý stejnou dobu, jako byl v troubě. Mezitím, co se steaky dopékají, připravíme si bylinkové máslo.
Lístky tymiánu nasekáme a v misce smícháme s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs zašleháme do změklého másla.
Nakonec přidáme nasekanou chilli papričku. Máslo zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice. Pak jím ochutíme steaky.