Pečená kedlubna se žampionovou směsí je zdravou a dobrou večeří.
Suroviny na 4 porce – 4 kedlubny – 150 g žampionů – 70 ml smetany – 40 g strouhané goudy – 60 g jarní cibule – 20 g másla – 1 mrkev – 2 stroužky česneku – 1 lžíce petrželky – sůl, pepř
Postup
1. Oloupané kedlubny vařte v osolené vodě asi 15 minut.
2. Cibuli nakrájejte na kolečka, žampiony očistěte a nakrájejte. Česnek nasekejte. Vše poduste na másle na pánvi. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, zalijte smetanou a přisypte natrhanou petržel. Poduste 5 minut.
3. Kedlubny vydlabejte a naplňte směsí. Posypte sýrem. Pečte 35 minut při 180 ºC.