Dokáže vám ulevit od zánětu dásní, bolesti zubů, vysokých horeček, a dokonce rozpouští i malé ledvinové kameny.
Co potřebujete?
Kupte si nesolené vepřové vnitřní sádlo nebo lékárenskou vazelínu. Nasbírejte nebo si v obchodě s bylinkami kupte listy kalisie.Následně si odměřte půl litru vody a připravte si smaltovaný hrnec a mixér.
Jak na to?
Kalisii rozmixujte a vzniklou kaši smíchejte se základem z vepřového sádla nebo s vazelínou v poměru dva díly kalisie a tři díly základu.Směs přidejte do smaltovaného hrnce a přidejte trochu vody, maximálně půl litru.
Vařte na mírném ohni celou hodinu a pak nechte směs vychladnout. Druhý den ji nechte přejít varem a přeceďte. Po vychladnutí se voda od masti oddělí.
Vazelína je top
Pokud použijte na výrobu jakékoli masti klasické sádlo, mast vám vydrží zhruba rok, možná o něco méně. Sáhnete-li ovšem po lékárenské vazelíně, uchovávat ji v lednici můžete až dva roky.