Marinovaný králík potěší chuťové pohárky všech členů rodiny.
Suroviny na 4 porce – 4 králičí stehna – 50 g slaniny – 1 snítek rozmarýnu – sůl
Na marinádu – 5 snítek rozmarýnu – 5 snítek tymiánu – 1 lžíce dijonské hořčice – 3 stroužky česneku – 80 ml olivového oleje – 150 ml bílého vína – sůl, pepř – citronová šťáva – citronová kůra
Postup
1. Stehna omyjte, osušte a zbavte blan. Udělejte do masa zářezy a vsuňte do nich plátky slaniny. Maso protkněte snítkami rozmarýnu a uložte do pekáčku.
2. Bylinky smíchejte v misce a vzniklou marinádou přelijte králíka. Nechte odležet přes noc.
3. Rozpalte gril. Opečte maso ve střední části a poté ho přesuňte blíž ke kraji. Otáčejte ho a potírejte marinádou. Podávejte s pečivem nebo bramborem.