Výborná zeleninová polévka s bylinkami plná vitaminů a vlákniny.
Suroviny na 6 porcí – 1,2 l zeleninového vývaru – 400 g loupaných rajčat – 1 červená paprika – 1 zelená paprika – 2 žluté papriky – 1 cibule – 3 lžíce olivového oleje – 2 stroužky česneku – 1 lžíce sušené bazalky – sůl, pepř – pečicí papír
Postup
1. Papriky nakrájejte na čtvrtky, rozložte je na plech s pečícím papírem a pečte při 180 ºC asi 10 minut. Pak je zabalte do potravinářské folie a nechte 20 minut ležet. Rozbalte je, odstraňte z nich slupky a nakrájejte.
2. V hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte rajčata, zalijte vývarem, dochuťte bazalkou, solí a pepřem a vařte přibližně 15 minut. Nakonec přidejte nakrájené papriky.