Suroviny: 1 kus mrkve 1 červená cibule 1–2 svazky ředkviček 1 hrst hladkolisté petržele 200 g cizrny Zálivka: 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy sůl
Postup: Cizrnu namočíme den předem do studené vody.
Druhý den ji slijeme a cizrnu téměř zakryjeme čerstvou vodou. Přivedeme ji k varu a pomalu vaříme, napřed odkrytou, pak pod pokličkou, přibližně 40 minut doměkka. Před koncem varu cizrnu osolíme. Hotovou slijeme a necháme částečně vychladnout.
Vlažnou cizrnu promícháme s mrkví nastrouhanou na nudličky, cibulí a ředkvičkami nakrájenými na kolečka a nasekanou petrželkou. Zálivka: Do malé zavařovací skleničky nalijeme olej, citronovou šťávu, osolíme, uzavřeme víčkem a dobře protřepeme.
Nalijeme na salát, promícháme a necháme nejméně 30 minut odležet, aby se chutě hezky propojily.