Polévka se dá označit spíše jako sváteční, ale je naprosto výjimečná. Rozhodně potěšíte své chuťové pohárky, pokud si ji připravíte alespoň jedenkrát do roka.
Ingredience:
150 g uzeného lososa, 150 g uzeného pstruha, 2 mrkve, 2 petržele, 1/4 celeru, 1 cibule, 1/2 citronu, 1 lžička kaparů, 100 ml smetany na vaření, 500 ml kuřecího vývaru, 100 g másla, sůl, pepř, 3 plátky toastového chleba, 3 lžíce oleje, 1 stroužek česneku na potření krutonků
Postup: Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na malé kostičky a na polovině másla vše orestujeme. Citron oloupeme a s kapary nasekáme, obě ingredience přidáme k zelenině.
Ryby nakrájíme na kousky a přidáme k zeleninovému základu, ještě chvilku opékáme, pak zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut. Přidáme smetanu, zbytek másla a vše necháme projít varem. Rozmixujeme dohladka, dosolíme a opepříme.
Zbytek zeleniny orestujeme na zbytku másla. Polévku ozdobíme zeleninou a krutonky z toastového chleba.