Pečené brambory plněné pikantní směsí potěší zejména ty, kteří mají rádi mexickou kuchyni.
Suroviny na 4 porce – 8 pěkných větších brambor – olivový olej – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 2 lžíce sušených rajčat v oleji – ½ lžičky mletého chilli – 300 g mletého hovězího masa – 200 g červených fazolí z konzervy – 100 g kukuřice z konzervy – sůl
Postup
1. Brambory očistěte, potřete olejem a pečte při 200 ºC asi 80 minut.
2. V hluboké pánvi rozpalte dvě lžíce olivového oleje. Přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek a chvilku opékejte. Přidejte rozmixovaná sušená rajčata, maso, chilli a sůl. Podlijte vodou a duste asi hodinu. Přidejte slité fazole a kukuřici a prohřejte asi 10 minut.
3. Brambory rozřízněte, lehce vydlabejte a naplňte směsí.