Budete potřebovat:
1 kachnu, 2 tvrdší hrušky, 1 stonek řapíkatého celeru, ½ fenyklu, 200 g tučné zakysané smetany, ½ lžičky mleté skořice, 1 lžíci směsi drceného koření – badyánu, hřebíčku, fenyklu, černého pepře, sůl, 30 g sádla
Meduňkovo-bramborové placky:
800 g brambor, 8 lžic hladké mouky, 2 vejce, svazek meduňky, sůl, mletý pepř
Postup:
Hrušky a fenykl nakrájíme na kostičky, smícháme se zakysanou smetanou, kořením, solí a sekanou natí řapíkatého celeru.
Plát vykostěné kachny naklepeme. Osolíme, opepříme a poklademe směsí z hrušek. Zarolujeme a svážeme provázkem.
Roládu osolíme a opečeme na sádle. Pak vložíme do trouby a pečeme na 160 °C doměkka.
Oškrábané brambory nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme se sekanou meduňkou, vejci, moukou a solí. Na pánvi na rozpáleném oleji smažíme placičky, z obou stran dozlatova.
Nakrájíme na plátky, přeléváme výpekem a podáváme s meduňkovo-bramborovými plackami. .