Lososí pochoutka, kterou můžete podávat jen tak s bagetkou nebo z ní můžete udělat skvělé obložené chlebíčky či jednohubky. Budete za hvězdu.
Ingredience: 350 g čerstvého lososa, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky nakrájeného kopru
Postup: Filet z lososa opláchneme a dobře osušíme. Rozmícháme sůl, cukr a čerstvý kopr. Roztáhneme si dostatečně velký kus potravinářské fólie na zabalení celého kusu lososa.
Směsí ho dobře potřeme ze všech stran, neprodyšně ho zabalíme do fólie a dáme ho na tři dny do lednice. Po třech dnech lososa vyjmeme. Nelekejte se, že se ve fólii uvolnila voda, tu jen vylijeme, filet lehce opláchneme pod tekoucí vodou.
Celý kus ryby osušíme a ostrým nožem jej zešikma nakrájíme na tenké plátky, které skrajujeme z kůže.