Je tak vydatná, že ji klidně můžete podávat jako hlavní jídlo.
Na vývar:
1000 g hovězích kostí na polévku, 1 malou nakrájenou cibuli, 3 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru, 500 g libového hovězího roštěnce, 6 hvězdiček badyánu, 1 lžičku hnědého cukru, 1 lžičku soli
Do polévky:
250 širokých rýžových nudlí, 3 jarní cibulky nakrájené na proužky, 1 červenou cibuli, 1 hrst nasekaného koriandru, 1 hrst nasekané thajské bazalky, 1 šálek výhonků mungo, 1 chilli papričku, 1 limetu, rybí omáčku
Postup:
Na pánvi nasucho osmažte na plátky nakrájenou cibuli a zázvor, tak aby zhnědly. Pak je rozmačkejte. Kosti omyjte, dejte do hrnce a zalijte 3 litry vody. Přiveďte ji k varu a ihned z kostí slijte. Znovu nalijte na kosti 3 litry vody.
Znovu uveďte k varu a sbírejte pěnu. Když se pěna přestane tvořit vložte do vývaru cibuli se zázvorem, badyán, sůl a cukr. Vařte přibližně půl hodiny. Maso mezitím nakrájejte na tenoučké plátky.
Z vývaru vyndejte kosti a přeceďte ho. Nudle připravte dle návodu a propláchněte studenou vodou. Vývar znovu přiveďte k varu.
Do misek rozdělte nudle, maso, cibulky, cibuli, bylinky, nasekanou chili papričku, výhonky mungo a plátky masa. Vše přelijte vroucím vývarem a ihned podávejte. K dochucení podávejte limetku a rybí omáčku. .