Suroviny na 2 porce:
1 vejce
300 g filé z tolstolobika
50 g hladké mouky
50 ml mléka
1 bobkový list
1 jarní cibulka
1 citron
½ hrnku strouhanky
½ chilli papričky
olej
sůl
pepř
Postup:
Troubu rozehřejeme na teplotu 190 °C. Do pekáčku vložíme rybí filé, zalijeme mlékem a přidáme bobkový list. Rybu pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Zatím oloupeme a nakrájíme cibulku na proužky a chilli papričku nasekáme na jemno.
Cibuli s papričkou nasypeme do mísy, přidáme upečené filé, ale odstraníme bobkový list. Rybu v míse rozmačkáme vidličkou. Do mísy ještě přidáme dvě vejce a zasypeme strouhankou. Zakapeme šťávou z jednoho citronu a podle chuti osolíme a opepříme.
Směs dobře promícháme a přeložíme na pomoučněný vál. Z kousků velkých asi jako vejce vytvoříme kulaté placičky vysoké asi 1 a ½ cm. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky osušíme od oleje na papírové utěrce nebo ubrousku.