Ke špekovým knedlíkům neodmyslitelně patří kyselé zelí a dozlatova osmažená cibulka.
Suroviny na 4 porce – 1 kg brambor – 100 g krupice – 100 g hrubé mouky – 3 housky – 2 vejce – 100 g anglické slaniny – sůl – muškátový květ – cibule – pažitka
Postup
1. Brambory uvařte a nechte vychladnout. Nastrouhejte je na hrubém struhadle do mísy.
2. Přidejte mouku, krupici, vejce, sůl a muškátový květ a vypracujte těsto. Housky a slaninu nakrájejte na kostičky a opečte na plechu v troubě dokřupava Pak je vmíchejte do těsta.
3. Mokrýma rukama tvořte knedlíky a vařte je v osolené vodě asi 8 minut.
4. Podávejte s osmaženou cibulkou a nasekanou pažitkou.