Suroviny na 4 porce:
120 g strouhanky
2–3 stroužky česneku
350 g mletého masa
3–4 lžic hladké mouky
2 vejce
500 g kapusty (špenátu nebo brokolice)
2–3 lžičky sójové omáčky podle chuti
sůl
mletý černý pepř podle potřeby
olej na smažení
Postup:
V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Kapustu očistíme a nakrájíme na díly. Vložíme je do vroucí vody, necháme přejít varem a vyjmeme je. V cedníku je necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
V masovém mlýnku kapustu umeleme nebo ji nasekáme najemno. Smícháme ji s masem, podle chuti kořením, s vejci a hladkou moukou. Vmícháme sójovou omáčku a hmotu podle potřeby zahustíme strouhankou.
Troubu předehřejeme. Na sporáku rozehřejeme pekáček s olejem.Z kapustové hmoty tvoříme karbanátky, které z obou stran osmahneme v pekáčku. Poté vložíme do trouby a dopečeme. Kapustové karbanátky s masem podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo kaše.