Věřte, že v jednoduchosti je krása a příprava se také nesmí uspěchat, protože jen tak si pochutnáte na roastbeefu jedna báseň.
Ingredience: 500 g hovězího roštěnce, 2 lžíce sádla, 1 lžíce másla, 150 ml silného vývaru, sůl, pepř
Postup: Maso očistíme, celý kus opepříme, osolíme a na rozpáleném sádle ho ze všech stran osmahneme.
Když se nám vytvoří krustička, maso vyjmeme a přendáme do pekáčku nebo zapékací misky, podlijeme ho vývarem a dáme ještě péct do předehřáté trouby a pečeme asi tak 2,5 hodiny při 180 °C a nezapomeneme podlévat.
Krátce před dopečením přelijeme maso ještě rozpuštěným máslem. Správný roastbeef musí při zmáčknutí pružit. Roastbeef nakrájímena tenké plátky a podáváme zastudena s bagetkou a krémovou omáčkou.
Pokud jej nakrájíte na silnější plátky, můžeme jej klidně podávat s pepřovou nebo smetanovou omáčkou nebo pečenou zeleninou.