Rizoto zastudena je skvělým pohoštěním pro přátele, ale samozřejmě ho můžete servírovat i jako hlavní chod při oficiální akci.
Ingredience: 400 g tenkých plátků uzeného lososa, 100 g majonézy, 200 ml rýže, 350 ml rybího vývaru, 30 g másla, křen Wasabi, sójová omáčka, sůl
Postup: Propláchnutou rýži dáme do hrnce, zalijeme ji vlažným vývarem a dáme ji vařit. Nejdříve na mírném ohni, po 10 minutách ji přivedeme k varu a odstavíme. Mezitím si plech vyložíme potravinářskou fólií. Na dno vyskládáme plátky lososa.
Poté tuto základní vrstvu opatrně a rovnoměrně potřeme majonézou. Další vrstvou bude zchladlá rýže. Hezky ji uhladíme a necháme vychladnout. n Pekáč opatrně vyklopíme a nakrájíme na čtverce či jiné tvary. Podávat je můžeme s nakládaným zázvorem či zeleninou.