Pekanové ořechy udělají z „obyčejného“ kávového koláče luxusní moučník.
Suroviny – 150 g másla – 4 žloutky – 200 g jemného pískového cukru – 200 g hladké mouky – 3 lžíce velmi jemné mleté kávy – 1 lžička skořice – 120 g pekanových ořechů – 150 g zakysané smetany – 1,5 lžičky prášku do pečiva
Postup
1. Ořechy nasekejte a 80 g smíchejte se skořicí a 50 g cukru.
2. Zbylý cukr utřete s máslem do pěny. Přimíchejte žloutky a zakysanou smetanu. Kávu promíchejte s moukou a práškem do pečiva a postupně vmíchejte do těsta. Nakonec přimíchejte ořechovou směs.
3. Těsto nalijte do formy s pečicím papírem. Pečte asi 60 minut při 180 ºC. Ke konci pečení posypte zbytkem ořechů.