Suroviny: 1 žemle 1 kuře (asi 900g) 2 lžíce citronové šťávy sůl a pepř 300 g směsi hub 1 velká cibule 1 svazek petrželky 1 polévková lžíce rostlinného krému
Postup: Žemli namočíme do vody, vymačkáme a odložíme. Kuře pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Houby očistíme a nakrájíme je na proužky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Petrželku opláchneme, osušíme, lístky otrháme od stonků a nasekáme.
V pánvi rozehřejeme rostlinný krém, přidáme houby a cibuli a při střední teplotě opékáme, dokud se všechna tekutina neodpaří.
Přendáme do mísy, přidáme žemli, petrželku dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem. Houbovou nádivkou po lžičkách naplníme kuře a otvor uzavřeme párátkem nebo kuchyňskou nití. Kuře pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 90 minut.
Rozdělíme ho na porce a podáváme obložené listy salátu a kousky rajčat..