Patří mezi asijské pochoutky, které si podle našeho receptu můžete snadno připravit i vy.
Ingredience:
1500 g krátkých hovězích žeber, 400 ml hovězího vývaru, listy bok choy, 4 jarní cibulky, mořská sůl, černý pepř, 3 cm čerstvého zázvoru, 100 ml sladké indonéské sójové omáčky, 3 lžíce sójové omáčky, 150 ml pomerančové šťávy, 1 citron, 2 limetky, 4 hvězdičky badyánu, rýžové nudle, sezamové semínko
Postup: Žebra nasolíme, opepříme a na rozpálené pánvi je opečeme. Ve velké míse smícháme omáčku z jemně nastrouhaného zázvoru, badyánu, pomerančové šťávy a sójové omáčky.
Žebra vložíme do hrnce, přilijeme omáčkou a vývarem, zakryjeme a mírně vaříme asi tak 2 hodiny, odkrytá vaříme ještě 20 minut.
Podáváme s rýžovými nudlemi uvařenými podle návodu, smíchané s koriandrem, sezamovými semínky a sezamovým olejem.