Suroviny: 1 kuře 1 cibule 4 stroužky česneku 2 řapíkaté celery 4 snítky tymiánu 2 l vody 3 vejce 3 citrony 200 g těstovinové rýže olivový olej sůl
Postup: Z kuřete odstraníme kůži a ponecháme ji stranou. Vložíme kuře do hrnce spolu s rozčtvrcenou cibulí a česnekem, pokrájeným celerem a tymiánem (několik lístků si ponecháme na ozdobu polévky při servírování). Vaříme velmi mírně pod pokličkou 2 hodiny. V průběhu odstraňujeme tvořící se pěnu a hotový vývar přecedíme.
Obereme kuřecí maso a ponecháme ho stranou.. Vejce našleháme s citronovou šťávou, ke směsi za stálého šlehání přilijeme horký vývar. Již nevaříme, aby se polévka nesrazila. Polévku podle chuti osolíme.
Zvlášť uvaříme těstovinovou rýži podle návodu na obalu a vložíme ji do polévky i s masem.
Proužky kuřecí kůže osmažíme na oleji dokřupava, osušíme je na ubrousku a ozdobíme jimi spolu s lístky tymiánu polévku na talířích..