Francouzský koláč s ohnutými rohy není pracný a chutná znamenitě.
Příprava: 45 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 15 Kč
Suroviny na 6 porcí
Na těsto
– 170 g špaldové mouky
– 1 lžíce moučkového cukru
– 110 g másla
– 1 žloutek
– 1 lžíce studené vody
Na náplň
– 350 g meruněk bez pecky
– 2 lžíce třtinového cukru
– 2 lžíce kukuřičného škrobu
– 90 ml studené vody
Postup
1. Suroviny na těsto dejte do mísy a ručně propracujte. Dejte do lednice.
2. Nakrájené meruňky, cukr a 40 ml vody povařte 3 minuty. Přilijte 50 ml vody a nechte projít varem.
3. Těsto vyválejte do kruhu a dejte na plech s pečicím papírem. Rozprostřete meruňkovou náplň, okraje ohněte, pomažte žloutkem a posypte cukrem. Pečte při 175 ºC asi 25 minut.