Vegetariánská verze hamburgeru je tak dobrá, že si ji zamilují i ti, kteří dávají přednost masu.
Potřebujete:
5 žampionů portobello, 5 housek na burgery, 1 velkou červenou cibuli nakrájenou na plátky, 3 stroužky česneku, 5 plátků toastového sýra, hrst rukoly, 5 lžic majonézy, podle chuti rajčata nebo papriky, 2 lžíce nasekané bazalky, sůl, pepř
Postup:
Prolisujte česnek a smíchejte ho s třemi lžícemi oleje. Z žampionů odstraňte nožku a vnitřní číst klobouku potřete olejem smíchaným s česnekem. Houby osolte a opepřete.
Do majonézy zamíchejte nasekanou bazalku.
Na rozpálený gril dejte žampiony a rozkrojené housky.Opékejte je z každé strany dvě minuty. Poté housky sundejte z grilu a žampiony přemístěte tak, aby byly v teple ale nepřipalovaly se.
Spodní část housky potřete majonézou, na ní položte grilovaný žampion, na něj sýr, cibuli, rukolu a podle chuti rajče nebo papriku.
S obložením burgeru experimentujte. Zkuste třeba sýr feta, grilované papriky či lilky nebo cuketu. Rozhodně nešetřete s cibulí.