Suroviny na 5 porcí:
800 g brambor, 4 buřty, 3 lžíce sádla, 3 cibule, 1 vejce, ½ lžičky soli, 300 g dětské krupičky, 500 g kysaného zelí, cukr a sůl na dochucení, hladká mouka
Postup:
Brambory uvaříme den předem. Buřty oloupeme a nakrájíme na kostičky, orestujeme nakrájenou cibuli, k ní přidáme buřty a lehce je opečeme.
Najemno nastrouhané brambory osolíme, přidáme vejce, krupičku a vypracujeme těsto. Vytvoříme váleček, kousky z něj rozválíme na placky. Naplníme trochou osmažených buřtů a uzavřeme v úhledné kuličky.
Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody a vaříme podle velikosti asi 10 až 12 minut.
Cibuli zpěníme na lžičce sádla, přidáme okapané pokrájené zelí. Osolíme a dusíme téměř doměkka. Zaprášíme moukou, dochutíme cukrem a dál 10 minut dusíme. Zbylou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme dozlatova.
Knedlíky servírujeme na zelí posypané osmaženou cibulkou. .